Skip to content Skip to footer

UltraContact NXT castiga, de asemenea, Premiul german pentru proiecte sustenabile 2024

Juriul premiaza cea mai durabila anvelopa de serie Continental de pana acum la categoria “Produs – Mobilitate/Logistica”.

UltraContact NXT are o pondere de pana la 65 la suta de materiale regenerabile, reciclate si certificate ISCC PLUS pentru bilantul masic.

Managerul de produs Kristina Kumme explica proprietatile durabile ale UltraContact NXT.

Juriul German Award for Sustainability Projects a recunoscut anvelopa Continental UltraContact NXT drept unul dintre cele mai bune proiecte de sustenabilitate din Germania. Cu o pondere de pana la 65% de materiale regenerabile, reciclate si certificate ISCC PLUS pentru echilibrul masei, aceasta este cea mai durabila anvelopa a companiei de pana acum. UltraContact NXT a castigat deja mai multe premii de la lansarea sa pe piata, inclusiv premiul pentru sustenabilitate la Swiss Automotive Show Innovation Awards 2023, International Design Award 2023 si German Innovation Award 2024.

“Suntem incantati sa primim acest premiu prestigios. Acesta confirma angajamentul nostru de a dezvolta solutii durabile pentru mobilitatea viitorului”, spune Maria Hanczuch, Head of Program Management Private Mobility Tires la Continental. “UltraContact NXT este prima anvelopa pentru autoturisme produsa in serie cu o proportie atat de mare de materiale durabile. Vom continua sa dezvoltam produse si tehnologii inovatoare care sa contribuie la promovarea sustenabilitatii in industria auto.”

Toate dimensiunile disponibile ale modelului UltraContact NXT obtin cel mai inalt nivel al etichetei UE pentru anvelope (“A”) in ceea ce priveste rezistenta la rulare, aderenta pe teren umed si zgomotul exterior. Astfel, UltraContact NXT combina siguranta si performanta maxima cu o proportie deosebit de mare de materii prime regenerabile, reciclate si certificate pentru echilibrul maselor.

Continental depune toate eforturile pentru a promova tehnologii inovatoare si solutii durabile. In acest sens, compania urmareste indeaproape intregul proces de creare a valorii – de la achizitionarea de materii prime durabile pana la reciclarea anvelopelor uzate. Pana in 2030, producatorul de anvelope premium isi propune ca anvelopele sale sa contina mai mult de 40 % materiale regenerabile si reciclate.

Premiul german pentru proiecte durabile este prezentat anual, sub patronajul fostului ministru federal al economiei Brigitte Zypries, de catre Institutul german pentru calitatea serviciilor, in cooperare cu DUP Unternehmer si ntv. Scopul este de a recunoaste proiectele-far sustenabile si de a inspira alte companii. Scopul este de a face sustenabilitatea vizibila la toate nivelurile – de la companii mici la companii mari. Premiul se bazeaza pe cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite in domeniile social, economic si de mediu.

In calitate de manager de produs pentru anvelope de vara, Kristina Kumme a insotit dezvoltarea UltraContact NXT si explica detaliile tehnice ale produsului durabil in materialul video, care este disponibil pentru uz editorial.

(via »)

Lasa un comentariu