Skip to content Skip to footer

Continental UltraContact NXT castiga premiul german pentru inovatie 2024

Cea mai sustenabila anvelopa de serie de pana acum de la Continental castiga in categoria “Excelenta in Business to Consumer: Transport”.

UltraContact NXT are o pondere de pana la 65 la suta de materiale regenerabile, reciclate si certificate ISCC PLUS pentru echilibrul masei.

Maria Hanczuch, Head of Program Management Private Mobility Tires: “Suntem mandri ca German Design Council a recunoscut eforturile noastre pentru durabilitate si inovare in industria anvelopelor”.

Juriul German Design Council a acordat UltraContact NXT premiul German Innovation Award la categoria “Excelenta in domeniul Business to Consumer: Transport”. Cu pana la 65% materiale regenerabile, reciclate si certificate ISCC PLUS pentru echilibrul masei, UltraContact NXT este cea mai durabila anvelopa de productie Continental de pana acum.

“Suntem mandri ca German Design Council a recunoscut eforturile noastre pentru sustenabilitate si inovatie in industria anvelopelor cu Premiul German pentru Inovatie pentru UltraContact NXT “, spune Maria Hanczuch, Head of Program Management Private Mobility Tires la Continental. “Ne consideram cel mai progresist producator de anvelope atunci cand vine vorba de inovatii durabile. UltraContact NXT, prima anvelopa pentru autoturisme produsa in serie cu o proportie atat de mare de materiale durabile, este un pas important pentru Continental in atingerea obiectivelor noastre ambitioase in acest domeniu.”

Continental se straduieste sa promoveze tehnologii inovatoare si solutii durabile de-a lungul intregului lant valoric – de la aprovizionarea cu materiale durabile pana la reciclarea anvelopelor uzate. Pana in 2030, producatorul de anvelope premium isi propune ca anvelopele sale sa contina mai mult de 40% materiale regenerabile si reciclate.

UltraContact NXT combina un procent ridicat de materiale regenerabile, reciclate si certificate pentru echilibrul maselor cu siguranta si performanta maxime. Anvelopa de vara contine pana la 32% materii prime regenerabile. Acestea includ rasini din deseuri din industria hartiei si a lemnului si siliciu din cenusa de coaja de orez.

Aproximativ cinci procente din UltraContact NXT sunt fabricate din materiale reciclate. Acestea includ cauciuc reciclat din anvelope uzate prelucrate mecanic si otel reciclat. Carcasa anvelopei este fabricata din fibre de poliester pe care Continental le obtine prin tehnologia ContiRe.Tex din sticle PET reciclate, care altfel ajung adesea in incineratoare sau depozite de deseuri.

In plus, Continental utilizeaza pana la 28% materiale certificate ISCC PLUS in UltraContact NXT. Mecanismul de bilant masic certificat ISCC PLUS asigura transparenta si trasabilitatea de-a lungul lantului de aprovizionare prin urmarirea originii si proprietatilor materiilor prime, verificarea conformitatii cu criteriile de durabilitate si certificarea produselor rezultate. Toate dimensiunile disponibile ale UltraContact NXT obtin cel mai inalt rating (“A”) al etichetei UE pentru anvelope in ceea ce priveste rezistenta la rulare, franarea pe teren umed si zgomotul exterior.

Consiliul German pentru Design functioneaza din 1953 ca unul dintre cele mai importante centre mondiale de expertiza in comunicarea si transferul de cunostinte in domeniul designului, al brandingului si al inovarii. Consiliul face parte din comunitatea mondiala a designului si a contribuit intotdeauna la stabilirea schimburilor si a retelelor globale datorita ofertei sale internationale, a promovarii noilor talente si a membrilor sai. Prin intermediul evenimentelor, al conventiilor, al premiilor, al reuniunilor juriului si al comitetelor de experti, Consiliul pune in legatura membrii sai si numerosi alti experti internationali in design si branding, incurajeaza discursul si ofera o stimulare importanta pentru economia globala. Peste 330 de intreprinderi se numara in prezent printre membrii sai. Premiul german pentru inovare onoreaza produsele, tehnologiile si serviciile care deschid noi drumuri inovatoare si ofera solutii care se remarca prin valoarea lor adaugata pentru utilizatori si mediu. Premiul german pentru inovare onoreaza realizarile inovatoare care deschid noi drumuri si ofera solutii datorita valorii lor adaugate. Acestea pot fi atat produse, cat si servicii si pot proveni din industrii foarte diferite, dar accentul se pune intotdeauna pe experienta utilizatorului: proiecte care ne imbunatatesc viata si contribuie la un viitor mai bun.

(via »)

Lasa un comentariu