Skip to content Skip to footer

Bridgestone testeaza performanta si durabilitatea liniei de anvelope Potenza la One Lap of America

Bridgestone Americas (Bridgestone) va sarbatori cea de-a 45-a aniversare a emblematicei sale linii de anvelope Potenza prin participarea la cea de-a 40-a editie a evenimentului Tire Rack One Lap of America, in perioada 4-11 mai 2024. Echipa Potenza Race si echipa Potenza RE-71RS vor participa la evenimentul de opt zile si 3.500 de mile, cunoscut ca fiind una dintre cele mai dificile provocari de anduranta din Statele Unite. Acest eveniment de traversare a tarii se intinde pe 15 state si include probe de contratimp pe unele dintre cele mai faimoase circuite de curse din America. Echipele vor petrece aproape 24 de ore pe zi facand aceasta calatorie epuizanta si impingand la limita performanta si durabilitatea anvelopelor pe mai multe trasee si mii de mile.

Anul acesta se implinesc 45 de ani de la lansarea emblematicei linii de anvelope Potenza de la Bridgestone, care a fost proiectata pentru a aduce emotia, pasiunea si performanta circuitului de curse la dispozitia soferilor obisnuiti. Numele Potenza se traduce in italiana prin „putere”, facand legatura intre pasiunea companiei pentru performanta si o cultura cunoscuta pentru contributia sa la sporturile cu motor la nivel mondial. Participarea Bridgestone la One Lap of America ofera oportunitatea de a evidentia produsele de inalta performanta, concepute pentru a obtine victorii atat pe circuit, cat si in afara acestuia, care sa le permita tuturor sa dea tot ce au mai bun.

„Sporturile cu motor au fost fundamentale pentru identitatea Bridgestone timp de peste 60 de ani, iar cursele reprezinta o adevarata pasiune pentru noi, ca si companie, pentru a spori bucuria sportului”, a declarat Cara Krstolic, director executiv, Race Tire Engineering and Production, Bridgestone Americas. „One Lap of America ofera o platforma palpitanta pentru a sarbatori si a prezenta mostenirea de durata a performantei si fiabilitatii liniei noastre de inalta performanta Potenza. Vom continua sa folosim cursele ca teren de testare pentru eforturile noastre de cercetare si dezvoltare. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca noile solutii pe care le oferim astazi pe circuit vor transforma mobilitatea premium pe sosea maine.”

Echipa Potenza Race si echipa Potenza RE-71RS vor fi consiliate de pilotul profesionist de curse Katherine Legge. Legge a castigat mai multe curse in Campionatul WeatherTech SportsCar al Asociatiei Internationale de Automobilism Sportiv (IMSA) si se mandreste cu unul dintre cele mai diverse CV-uri din motorsportul modern. Pe langa IMSA, Legge are experienta in NASCAR, INDYCAR, ChampCar, DTM, A1GP, Formula E, Formula 3, Formula Atlantic, Formula Renault, seria Jaguar I-Pace eTrophy si un test de Formula 1 cu Minardi.

Echipa Potenza Race va fi formata din Krstolic si pilotul profesionist de curse Christina Nielsen. Krstolic are peste 15 ani de experienta in curse si supervizeaza toate activitatile de proiectare, dezvoltare, fabricare si asistenta pe pista pentru anvelopele de curse INDYCAR in America de Nord. Nielsen are peste 15 ani de experienta in cursele profesioniste la nivel mondial si este campioana a campionatului IMSA Endurance si dubla campioana a seriei IMSA Weathertech. Krstolic si Nielsen vor concura la bordul unui Acura Integra Type S din 2024 echipat cu pneuri Bridgestone Potenza Race. In calitate de echipa cu numarul 93, Krstolic si Nielsen sarbatoresc numarul de ani de cand Bridgestone este in afaceri. Echipa Potenza Race va concura in clasa masinilor sport/GT de peste 50.000 de dolari si cu o cilindree a motorului sub 3,5L.

Lansat in mai 2023, Bridgestone Potenza Race este proiectat pentru pasionatii de pilotaj pe pista, pe baza asteptarilor acestora pentru o anvelopa ultra-performanta. Anvelopa semi-slick Potenza Race ofera cel mai rapid timp pe tur1 si cea mai scurta franare pe asfalt uscat2 dintre principalii competitori. Acest lucru se combina bine cu longevitatea remarcabila pe circuit1 pentru a-i ajuta pe pasionatii de condus sa performeze si sa-si depaseasca limitele pe circuit. Anvelopa Bridgestone Potenza Race este disponibila pe pietele din SUA si Canada in 13 dimensiuni populare, cu diametre ale jantelor cuprinse intre 17 si 20 de inci. Printre cele mai populare echipari se numara masinile sport si supercarurile cel mai des folosite pe strazi si pe circuite, inclusiv Maserati, Ferrari, Porshe, McLaren, Lamborghini, BMW M, Audi RS, Mercedes-AMG si altele.

Echipa Potenza RE-71RS va fi formata din pilotii Todd Chapman, Senior Product Manager la Bridgestone Americas, in parteneriat cu Dustin Williams, un influencer auto. Chapman are aproape 20 de ani de experienta in cursele de baza si a participat la peste 90 de curse pana in prezent. Williams a concurat in diverse evenimente de curse din intreaga lume, inclusiv Global Time Attack, GridLife si Maximum Attack Challenge din Japonia. Chapman si Williams vor concura la bordul unui Honda Civic Type R 2024 echipat cu pneuri Bridgestone Potenza RE-71RS. Fiind echipa cu numarul 45, Chapman si Williams fac un semn catre cea de-a 45-a aniversare a liniei Potenza. Echipa Potenza RE-71RS va concura in clasa masinilor sport/GT sub 50.000 de dolari si cu o cilindree a motorului sub 3,5L.

Lansat in aprilie 2022, Bridgestone Potenza RE-71RS este proiectat pentru cursele de baza, conceput cu gandul la pilotii de curse de circuit, autocross si de anduranta. Produsul vedeta Potenza, Potenza RE-71RS, este o anvelopa dedicata circuitului, proiectata pentru performante de precizie si timpi de tururi fulminanti, oferind directie si aderenta imbunatatite si o durata de viata extinsa3. Anvelopa Bridgestone Potenza RE-71RS este disponibila pe pietele din SUA si Canada in 38 de dimensiuni, cu diametre ale jantelor cuprinse intre 15 si 20 de inci. Printre cele mai populare echipari se numara Mazda Miata/MX-5, Subaru BRZ, Ford Mustang, Porshe Cayman si BMW Seria 3.

Prezenta Bridgestone in One Lap of America consolideaza strategia globala a companiei in domeniul sporturilor cu motor pentru a sustine cursele pentru generatiile viitoare. Bridgestone se angajeaza sa promoveze si sa dezvolte o cultura a sporturilor cu motor prin sustinerea sporturilor cu motor interne si externe, de la cursele de amatori la nivel de baza pana la serii de curse profesionale de top. Prin aceste eforturi, inclusiv One Lap of America, Bridgestone isi propune sa ofere tuturor posibilitatea de a experimenta emotia si pasiunea curselor, oferind in acelasi timp solutii esentiale pentru viitorul mobilitatii.

Prezenta Bridgestone la One Lap of America 2024 se aliniaza cu valorile „Emotie”, „Ecologie” si „Extindere” ale Angajamentului Bridgestone E8. Angajamentul Bridgestone E8, care cuprinde opt valori care incep toate cu litera „E”, consolideaza angajamentul Bridgestone de a promova o lume mai durabila.

(via »)

Lasa un comentariu