Skip to content Skip to footer

Viitoarea anvelopa Apollo Vredestein Ultrac Pro UUHP prezinta inovatii in materie de structura si materiale

Vredestein Ultrac Pro, care urmeaza sa fie lansat in aceasta primavara, este o anvelopa de vara ultra ultra-inalta performanta (UUHP), proiectata pentru o gama de vehicule de inalta performanta si supercaruri, si dispune de o „structura extrem de inovatoare si un nou compus avansat al benzii de rulare”, a declarat Apollo Tyres.

In comparatie cu anvelopele anterioare Vredestein UUHP, anvelopa a fost proiectata cu modificari in ceea ce priveste dispunerea materialelor in structura anvelopei, in special in zonele talonului si a partii inferioare a peretelui lateral, in apropierea jantei. Potrivit Apollo, designul ajuta la mentinerea stabilitatii anvelopei la viteze mari si in timpul virajelor, oferind in acelasi timp o rulare lina pe suprafete cu gropi.

Anvelopa are, de asemenea, un compus in banda de rulare care este realizat printr-un proces de amestecare folosind polimeri, materiale de umplutura si rasini performante. Integrarea acestui compus, afirma Apollo, asigura o aderenta optima pe uscat si pe umed la o gama larga de temperaturi.

Componentele din zona talonului au fost supuse unei reproiectari, ceea ce a dus la o crestere cu 85% a rezistentei la deformarea talonului. Aceasta modificare este deosebit de potrivita pentru anvelopele de inalta performanta cu profil redus.

„Aceasta stabilitate sporita confera anvelopei un grad mai mare de rigiditate in sectiunea sa inferioara, limitand foarte mult deformarea laterala in timpul virajelor dure”, a declarat Daniele Lorenzetti, director de tehnologie la Apollo Tyres. „In mod esential, reduce, de asemenea, cerinta ca peretele lateral sa ofere anvelopei o mare parte din stabilitatea sa laterala.”

In zona reproiectata a umerilor au fost folosite materiale flexibile. Aceasta ajustare este conceputa pentru a imbunatati complianta anvelopei cu suprafetele aspre si pentru a reduce rezistenta la rulare. Echilibrul dintre banda de rulare, peretii laterali si zona talonului, potrivit Apollo, asigura o forma consistenta a amprentei in diferite conditii.

Disponibila in dimensiuni de la 18 la 24 de inci, Ultrac Pro a fost adaptata pentru diverse masini sport, supercaruri, berline de inalta performanta, hatchback-uri si SUV-uri.

(via »)

Lasa un comentariu