Skip to content Skip to footer

Pirelli: cea mai vizibila marca pe noile masini electrice la salonul IAA de la Munchen

Omologarile pentru masinile Bev si Phev cresc de doua ori mai rapid decat anul trecut

Pirelli si-a confirmat pozitia de lider mondial pentru anvelopele premium si de prestigiu pentru masini electrice la salonul auto IAA Mobility din München. Dintre masinile noi expuse, Pirelli a echipat aproape 25% dintre masinile BEV si 30% dintre hibrizii plug-in. Aceste masini au fost echipate cu produse din mai multe familii diferite – de la P Zero la Scorpion – dar toate prezentau marcajul Elect care denota anvelopele create special pentru masinile electrice.

De la lansarea sa in 2019 si pana in prezent, tehnologia Elect a depasit deja 300 de omologari: anvelope care sunt adaptate in mod special la nevoile modelelor individuale. Cererea pentru aceste produse a explodat: in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, noile omologari din prima jumatate a anului 2023 au crescut cu o viteza de peste doua ori mai mare (+125%) decat anul trecut, subliniind importanta tot mai mare a Pirelli in domeniul mobilitatii electrice. Singurul automobil pe baza de hidrogen de la Salonul mobilitatii IAA, BMW iX5 Hydrogen, a fost, de asemenea, echipat cu anvelope Pirelli. Aceasta masina speciala este echipata cu P Zero, cu marca FSC®: singura anvelopa din lume fabricata cu cauciuc natural certificat de Forest Stewardship Council®.

Piero Misani, vicepresedinte senior al Pirelli pentru cercetare si dezvoltare si Cyber, a declarat: “Pozitia de lider pe care am obtinut-o in domeniul mobilitatii electrice subliniaza inovatia diviziei noastre de cercetare si dezvoltare. Pirelli este singurul producator care dispune de o tehnologie transversala pentru automobilele electrice, care se aplica in continuare la toate celelalte linii de produse ale noastre. Aceasta abordare ne permite o mai mare versatilitate pentru a le oferi producatorilor de automobile anvelope personalizate, cele mai potrivite pentru caracteristicile specifice ale fiecarui automobil. Cererea de anvelope BEV si PHEV personalizate creste din ce in ce mai repede, iar debutul noului P Zero E va spori si mai mult aprobarile de omologare Elect.”

Pirelli elect: tehnologie personalizata pentru masinile electrice

Pirelli Elect este un pachet de tehnologii dezvoltat pentru a completa caracteristicile unice ale automobilelor electrice si hibride plug-in. Aceste vehicule au nevoi specifice – cu greutate mare si cuplu instantaneu – care fac ca anvelopele sa fie si mai importante decat de obicei. Structura si materialele utilizate in anvelopele Elect sunt capabile sa reziste acestor cerinte si sa raspunda cu o reactivitate mai mare, ceea ce le face si mai durabile. Un sistem de propulsie silentios pune accentul pe confortul acustic, iar tehnologia Pirelli permite reducerea zgomotului din habitaclu cu pana la 20%1. Autonomia bateriei este la fel de importanta, iar aceasta poate fi extinsa prin anvelope cu rezistenta redusa la rulare. Testele efectuate de Pirelli au aratat cum kilometrajul poate fi marit cu pana la 10% la o incarcare completa2.

Pirelli P Zero E: 100% electrificat de ultra inalta performanta

Noua anvelopa Pirelli P Zero E, o anvelopa de inalta performanta conceputa pentru masinile electrice, este cel mai recent produs care a ajuns pe piata – cu tehnologia Elect standard pe toate dimensiunile. Aceasta este prima anvelopa fabricata folosind peste 55% din materiale de origine naturala si reciclata3 (verificata in mod independent de Bureau Veritas) si singura anvelopa UHP (ultra high performance) de pe piata care a obtinut un punctaj triplu A pe intreaga gama.

Sursa »

Lasa un comentariu