Skip to content Skip to footer

PIRELLI P ZERO E castiga premiul “anvelopa anului” la Premiile Auto 2023 de la Paris

Pirelli P Zero E, noua anvelopa de ultra inalta performanta, campioana a tehnologiei si a sustenabilitatii, a fost distinsa cu premiul “Anvelopa anului” (Prix Point S). Cea de-a 6-a editie a premiilor Automobile Awards a reunit 53 de marci, inclusiv producatori si furnizori de automobile, la Automobile Club de France din Paris. Juriul Automobile Awards, alcatuit din 20 de barbati si femei in numar egal, a ales sa recompenseze Pirelli pentru performanta, inovatie si dezvoltare durabila.

P Zero E este noua anvelopa care incorporeaza cele mai recente inovatii tehnice dezvoltate de Pirelli pentru a raspunde celor mai recente tendinte in materie de mobilitate electrica si durabila. Este prima anvelopa UHP de pe piata cu peste 55% materiale bio si reciclate[1], ceea ce a permis reducerea cantitatii de ingrediente de origine fosila si minerala (-12 kilograme pe set de anvelope). In plus, uzura anvelopei (in termeni de pierdere de masa) este redusa cu 42% in comparatie cu produsele UHP Pirelli traditionale.

Un simbol specific care identifica toate anvelopele Pirelli care contin cel putin 50% materiale sustenabile a debutat pe P Zero E. Aceasta este, de asemenea, prima anvelopa UHP care obtine un rating triplu A pe eticheta europeana a anvelopelor in intreaga gama si care ofera performante constante, indiferent daca anvelopa este noua sau folosita. Aceasta anvelopa a fost dezvoltata special pentru vehiculele electrice cu baterii, dupa cum o demonstreaza marcajul “Elect” de pe fiecare produs din gama, care indica caracteristici precum rezistenta scazuta la rulare si zgomotul redus. De asemenea, debuteaza si RunForward: o noua tehnologie de la Pirelli care permite continuarea calatoriei chiar si in cazul unei intepaturi (pana la 40 km la 80 km/h), pentru a ajunge la cel mai apropiat centru de reparatii. La proiectarea acestei anvelope au fost utilizate tehnologii avansate de virtualizare, bazate pe inteligenta artificiala, retele neuronale si simulare de conducere. Departamentul de cercetare si dezvoltare al Pirelli se bazeaza din ce in ce mai mult pe invatarea automata pentru a prezice performanta fiecarei anvelope in diferite conditii de conducere, chiar inainte de a fi produs un prototip fizic. Aceste sisteme de simulare sunt capabile sa prezica comportamentul anvelopei pe baza evolutiilor anterioare, permitandu-ne sa propunem solutii eficiente.

Alejandro RECASENS, directorul general al Pirelli pentru Europa de Vest, a primit premiul si a declarat: “Suntem extrem de mandri ca am castigat premiul “Anvelopa anului”. P ZERO E, care reprezinta noua generatie de anvelope Pirelli, reprezinta o etapa foarte importanta a angajamentului nostru fata de sustenabilitate. Ambitiile si investitiile noastre in acest domeniu sunt puternice: ne propunem ca procesul nostru industrial sa fie neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pana in 2030 si avem obiective bazate pe stiinta in vederea decarbonizarii lantului nostru de aprovizionare, de asemenea.”

Noua anvelopa Pirelli P Zero E va fi disponibila initial in 17 dimensiuni pentru piata secundara incepand cu ianuarie 2024.

Sursa »

Lasa un comentariu